На  23.07.2017 г.  Община Кюстендил, Пето основно училище “Христо Ботев” град Кюстендил и Регионално Сдружение за Реформа и Развитие „Роден край“ имат удоволствието да Ви поканят на „Празник на пеперудите“ в село Полска скакавица.

Организаторите имат за цел да възстановят празника като традиционен и съхранят идеята за опазване на природните богатства на района.

В празника участват ученици от ОУ „Св., Св. Кирил и Методий”, ПМГ „Проф. Емануил Иванов”, Шесто ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Иван Вазов”, ПГИМ „Йордан Захариев”, както и всички присъстващи.

 

ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВА:

1.      Откриване на празника: 10.30 ч. в двора на бившето училище.

Запознаване със Земенски пролом и Полскоскакавишки водопад.

2.      „Карнавал на пеперудите“: 11.00 ч.

Конкурс за най-атрактивен костюм на пеперуда.

3.      Занимателни игри: 11.30 ч.

„Какво знаем за пеперудите?“

4.      Спортни игри: 12.00 ч.

5.      Награждаване на участниците: 12.30 ч.

6.      Обяд и разходка по екопътеката: 13.00 ч.

 

Основната идея на прзника е да се съхранят природните ресурси и традициите в района, да се промени отношението към природата и да се осъзнаят възможностите, ползите и отговорностите за опазване на биоразнообразието и природното наследство на България. 

За организиран транспорт до и от село Полска Скакавица записване в ЕТНОЦЕНТЪР "РУБИН"

И нека на този ден се съберат приятели и почитатели на прекрасната природа. Това магическо място, Полскоскакавишки водопад, което се намира в приказния Земенски пролом, може да омагьоса всеки, който е пристигнал и да го прикани да се върне пак, и пак, и пак ...