Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение “Задържане под стража” по отношение на 45- годишен албански гражданин I. CAMILO (с настоящо лично име DELI). Задържането е въз основа и до провеждане на производството за разглеждане по същество на Европейска заповед за арест, издадена на 13.12.13 г. от зам. главен прокурор към Апелативен съд в Реджио – Калабрия, Р. Италия за задържането му за изтърпяване на наказание 13 г. и 7 м. лишаване от свобода, наложено по вляло в сила решение (присъда) на Апелативен съд в Реджио – Калабрия.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил и постанови изтърпяване на мярката за неотклонение в Затвора- гр. Бобов дол, при режим на обвиняем.

Наказанието е наложено за 5 престъпления, сред които за съучастие в организирана престъпна група, целяща възползване от проституция на момичета от Източна Европа, чрез превръщането им в роби посредством трафик на хора и закупуване, при отегчаващи вината обстоятелства, извършено от м.юли 2005 г. до датата на издаване на заповед за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в затвор от 18.07.2006 г.

Албанският гражданин е задържан на 11.08.2022 г. , на ГПУ-Гюешево-България, като пътник в автобус. При проверката му е било установено, че се издирва от Италия и, че е сменил личното си име.