В заседателна зала на община Кюстендил се проведе редовното, месечно, заседание на кметовете и кметските наместници на територията на община Кюстендил, на което им бяха раздадени заповеди на градоначалника Петър Паунов за стриктно следене на водните ресури, както и графиците за добиване на дърва по тарифа от корен.

Кмета Паунов отправи апел към селските кметове да се самоорганизират по снабдяване с горива за отопление през зимата, защото предстоящата зима ще бъде трудно и тежка. Причините са както международната политическа обстановка така и поскъпването на ток, вода и храни, добави той.

Кметът на село Пиперокв чифлик Стефан Котев обясни, че идеята е, желаещите да имат достатъчно време да се снабдят с дърва, защото това не се прави през зимата. По думите във връчените им заповеди на кмета изрично се забранява използването на питейната вода за поливане и за миене на коли. „Дано хората спазват, ние санкции не можем да налагаме, а само от ВиК. Имаше много дъждове през пролетта, но сега времето стана много топло и такава заповед беше необходима. Много колеги се оплакаха за спукани и счупени водопроводи.При нас от 20 години нямаме проблем с водата защото сме свързани с градския водопровод. Но планинските села ще страдат, проблеми с водата имат в Коняво и Гюешево,“ каза още кметът на Пиперков чифлик.