На церемонията в Гербовата зала президентът Румен Радев награди с държавни отличия служители на ГДПБЗН, участвали в потушаването на големи пожари, възникнали на територията на страната ни и в Република Северна Македония през миналата година.

В обръщението си към служителите на ПБЗН президентът заяви: 

  „Вие ни карате да се чувстваме по-спокойни, давайки ни вярата, че живеем в общество, в което има хора, за които човешкият живот е висша ценност и са готови да направят всичко за неговото спасяване. „Като човек, попадал в ситуации на повишен риск, високо ценя вашите морално-волеви качества -  високия  професионализъм, смелост, себеотрицание и всеотдайност, проявени от огнеборците в много сложна обстановка и при тежки задачи. Днешната церемония е израз на дълбоката признателност на цялото ни общество.“ 

Държавният глава Румен Радев награди с медал „За заслуга“ комисар Светослав Георгиев за безупречното ръководство и лично участие при гасенето във всички рискови зони при овладяването и потушаването на пожарите, ликвидирането на последиците от възникналите големи пожари на територията на Кюстендилска област през лятото на 2021 г., за организирането и координирането взаимодействието на звената на ПБЗН, съставните части на Единната спасителна система, държавни органи и институции, структурите на местно самоуправление. При извършването на пожарогасителната дейност не са допуснати произшествия и няма пострадали служители и доброволци. 

При потушаването на тези пожари са участвали 61 екипа с 160 служители, спасени от пожарите са 170 сгради, 17 000 дка гора, 125 дка посеви,20 дка овощни градини, ЖП гарата в Бобошево.