В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е започнато досъдебно производство за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка от служители на полицията на 34-годишен мъж у него е открита опаковка с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. 34-годишният мъж е задържан за 24 часа в полицейския арест, уведомен е дежурен прокурор.

В РУ Бобов дол е задържан 44-годишен мъж за взломно проникване в чуждо жилище, не е успял да извърши кражба. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – счупени са 2 прозореца на къща в с. Копиловци. По случая е започнато досъдебно производство.

В РУ Дупница е заявена кражба на инвентар от товарен автомобил в с. Яхиново, в с. Крайници е извършена кражба на електрожен и инструменти от гараж. Проникването в автомобила и гаража е взломно. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства по случаите.

4 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилско в края на миналата седмица – един от тях е нанесъл щети. Късо съединение е причина за пожара в паянтова постройка в с. Горановци, изгорели са 8 кв. м покривна конструкция.