Полицаи от ОДМВР ще охраняват международното състезание Планинско изкачване „Осогово“

На 28 и 29 август Кюстендил ще бъде домакин на автомобилното състезание Планинското изкачване „Осогово 2021“. То се провежда за 8-ми път и негов организатор е Автомобилен спортен клуб ДИАМО, със съдействието на Община Кюстендил. В него ще участват най-добрите състезатели на България и РС Македония, а ще бъде открито от най-добрите дрифт пилоти.

За да не се допуснат инциденти и нарушения на обществения ред, ОДМВР – Кюстендил, ще осигури засилено полицейско присъствие в района на провеждане на състезанието.

Ще бъде въведена и временна организация на движението. На 28 август от 8.00 до 13.00 ч ще бъде затворен участъкът от кръстовището на ул. „Гороцветна“ и „Демокрация“ до площад „Велбъжд“, като ще бъдат допускани само автомобили, участващи в състезанието. След откриването на състезанието участниците ще бъдат съпроводени по маршрута до с. Богослов.

Трасето от с. Богослов до местността „Студен кладенец“ ще бъде затворено за движение на други МПС от 13.30 до 18.00 ч. Началото на официалната тренировка започва в 14.00 ч от с. Богослов.

joomplu:2144

На 29 август ще бъде затворен пътят от с. Богослов до местността „Студен кладенец“ от  10.00 ч. – стартът е в 11.00 ч..

Церемонията по награждаването ще започне в с. Богослов по предварителни данни на организаторите около 14.00 ч.

От полицията в Кюстендил призовават зрителите на състезанието да изпълняват разпорежданията на служителите на МВР и организаторите за избиране на безопасни места за наблюдаване на спортната проява.