Представители на ръководството на ЧЕЗ са се отзовали на поканата на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и във вторник е проведена работна среща.

"Обединихме се около конкретните констатации, които бяхме заложили и имам уверението, че и от други области ще бъдат насочени екипи тук за засилване най-вече на проблемните участъци, почистването им и окастрянето там къде има контакт с електропреносната мрежа." каза кметът Паунов.

Графикът за предстоящото почистване ще бъде ясен две седмици по-рано. Кметовете и кметските наместници ще организират допълнително домакинствата за да бъде подсигурен достъп. Община Кюстендил ще съдейства за  извозване на дървесината, ако собствениците не могат да се справят сами.

 

фотограф: Ярослав Ставрев

 

От Община Кюстендил очакват засилено съдействие от гражданите за да се избягва напрежение около кастренето на плодни дървета.

"Има предвидена схема. Всички наши забележки вече са предоставени на централното ръководство на ЧЕЗ и разбира се ще бъдат предоставяни и в бъдеще като препоръки при интервенцията и работата на новите собственици. Благодарим за отзоваването и се надявам на ползотворна работа за да минимизираме авариите." допълни Паунов.