Заради летните горещини до края на месец Август Община Кюстендил ще работи сутрин от 7 часа вечер до 17 часа. Целта е гражданите да имат възможност рано сутрин, докато температурите все още не са се повиши драстично, да бъдат обслужени в общинската администрация.

"Уважаеми съграждани, задават се рекордни температури и изключително опасно време, затова призовавам да се избягват горещините, защото само за миналата година над 1300 души в България са починали заради топлинни удари." коментира Паунов.

По думите на Паунов в Община Кюстендил са постъпили сигнали, че рано сутрин служители на ОП "Чистота" работят и вдигат шум.

"Моля да ни извините, но няма как да изкараме колегите в обедните часове да работят, за това от утре още от 7 часа сутринта ще работят косачките и резачките на територията на Кюстендил и околните населени места. В раните часове трябва да свършим голяма част от работата, за да не рискуваме здравето на който и да било." обясни кметът.

Паунов призова за повишено внимание по отношение на пожарната безопасност с оглед избягване на горски пожари и запалване на сухи треви.