Общо 8 са новодиагностицираните лица с коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалото денонощие. По общини положителните случаи са: Кюстендил, Дупница и Сапарева баня по два нови случая, в Кочериново и Бобошево има по 1 новозаразен, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 5 души. Един от тях е на интензивно лечение, останалите са в средно тежко състояние и на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 11 пациенти. Един от тях е на интензивно лечение, а други четирима са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 9 лица. От тях четирима души са на кислород и в средно тежко състояние.

През вчерашния ден е починала 68-годишна жена от община Кюстендил, която е била с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.