Само три положителни проби за коронавирусна инфекция има в област Кюстендил за изминалите 24 часа. Положителни проби са дали лица от общините Кюстендил, Бобошево и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб.

Настанени за лечение в ковид отделението на Общинската болница в Дупница към този час са 14 души. Двама от пациентите са в тежко общо състояние, останалите хоспитализирани лица са в стабилно общо състояние.

В ковид отделението на болницата в град Кюстендил към този час са хоспитализирани 8 души. Двама от тях са в критично състояние, останалите пациенти са в средно тежко. Днес, около обяд, е починал 50-годишен мъж, който е бил с тежко придружаващо заболяване.

Към днешна дата диагностицирани с COVID-19 в Кюстендилска област са 373 лица. Излекуваните от коронавирусна инфекция са вече 132-ма, а с положителни проби и на домашно лечение в областта са 201. В община Кюстендил диагностицираните лица са 250, като 166 са на домашно лечение, а 59 са излекувани. В община Дупница диагностицирани са 60 лица, 19 от тях са под домашна карантина, а излекувани са 32-ма. За община Сапарева баня към днешна дата диагностицираните са общо 30 – от тях излекувани 22-ма и 3-ма на домашно лечение. За община Кочериново: 11 диагностицирани, 8 излекувани и 3-ма на домашно лечение. За община Бобов дол: 10 са диагностицираните, 7 са излекуваните и 3-ма са на домашна карантина. В община Невестино са 6 диагностицираните лица – трима излекувани, двама на домашно лечение и един е хоспитализиран.