За изминалото денонощие 72-ма са новозаразените с коронавирусна инфекция в Кюстендилска област. 
 
По общини положителните случаи са: Дупница - 33,  Кюстендил - 25, в Бобов дол - 4, в Кочериново и Бобошево има по трима новозаразени, в Рила и Сапарева баня са по два нови случая, съобщават от Областния кризисен щаб. 
Взетите и изпратени за изследване проби през изминалите 24 часа са общо 114. 
        
21 души са настанени към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях девет са на кислородна терапия, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.
        
В Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003" – град Дупница са настанени за лечение 26 души. Шест от тях са в сравнително стабилно общо състояние, всички останали са в тежко и средно тежко състояние.  
         
Пациентите в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил към днешна дата са 51. Петима са в доста тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. 
         
През изминалото денонощие има  починали петима души – две жени на 76 и 72 години, трима мъже на 88 г., 76 г. и 75 г. Лицата са от община Кюстендил и са имали придружаващи заболявания. 
Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.