Положителните случаи на коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалото денонощие са 51. Новозаразени лица има в общините: Дупница – 27, Кочериново – 8, Кюстендил – 6, Сапарева баня – 5, Бобошево – 3, по един нов случай има в общините Рила и Бобов дол. Взетите за изследване проби през вчерашния ден са общо 127.

Към днешна дата 53-ма души са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Шестима от тях са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко състояние. В рамките на деня предстои изписване на няколко души.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са настанени за лечение 27 души. Осем от тях са в тежко състояние, останалите са в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 30 души. От тях 13 са в по-тежко състояние и на кислород, останалите са в средно тежко.

През изминалото денонощие има починали двама души – жена на 66 г. от община Кюстендил и мъж на 67 г. от община Дупница. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.