Само четири са новите случаи на COVID-19 в област Кюстендил за изминалото денонощие. По един новозаразен има в общините Кюстендил, Дупница, Бобошево и Кочериново, информират от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил към този час са хоспитализирани петима души. Те са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние, съобщават от лечебното заведение.

Броят на хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в град Дупница е 12. От настанените за лечение няма пациент в критично или по-тежко общо състояние, съобщават от болницата в Дупница.

Излекуваните от коронавирусна инфекция в Кюстендилска област вече са 299. На домашно лечение към днешна дата са 169, а общо диагностицираните от началото на пандемията в областта са 515.

В община Бобов дол диагностицирани досега са 13 души, излекувани – 7, на домашно лечение – 5, един е хоспитализиран. В община Бобошево диагностицираните са трима, двама – излекувани, един е хоспитализиран. В община Дупница диагностицираните са 123, излекувани са 84 лица, на домашно лечение – 28. В община Кочериново диагностицирани са 14 лица, излекувани – 11, а на домашно лечение – трима. В община Кюстендил диагностицирани са вече 305 лица, излекувани са 152-ма, а 123-ма са на домашно лечение. В община Невестино до момента диагностицирани са 8 лица, излекувани – 5 и на домашно лечение – трима. В община Рила диагностицираните са 9, излекувани – 6, на домашно лечение също са трима. В община Сапарева баня 39 души са диагностицирани с короновирусна инфекция до момента, 32-ма са излекувани, четирима са на домашно лечение. В община Трекляно е само един потвърденият случай на COVID-19 от началото на пандемията.