Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу Н.И. (на 50 години) за извършено от него, при условията на опасен рецидив, умишлено убийство. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 и чл. 29, ал.1 от НК.

По обед на 20.03.2020 г. обвиняемият Н.И. бил пред лятното кино в гр. Кюстендил с Л.Л., В.А. и М.А. Четиримата седяли на пейките и консумирали алкохол. Това продължило на няколко места, които те обиколили през деня в града.

Около 21,15 ч. компанията излязла от заведение. М.А. прегърнал Л.Л. Обвиняемият Н.И., който към онзи момент бил много пиян, възприел това с чувство на ревност. Това се дължало на факта, че имал интимни отношения с нея. Въпреки настояването му Л.Л. да върви до него, жената продължила да придружава другия мъж от компанията.

Не след дълго обвиняемият с ритник влязъл в дома, в който Л.Л. отишла с М.А. Грубо я извел навън и й нанесъл побой. Двамата се прибрали в къщата на ул. „Риша“. Н.И. продължил да пие алкохол и да нанася удари с юмруци на пострадалата жена - по главата, ръцете, гръдния кош и корема, стискал я с ръце за шията. Това не спряло и след полунощ. Вследствие на жестокия побой Л.Л. починала.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалата се дължи на тежката черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране.

Предстои делото срещу Н.И., който е многократно осъждан, да продължи в съда.