В Кюстендил арестуваха 64 годишен мъж по подозрения, че е убил съпругата си.

Инцидентът е станал на 18 Януари 2020 год. в бл. 184 в кв. Герена. Сигналът в полицията е подаден от роднини, които се усъмнили, че смъртта на жената не е настъпила по естествен начин.

Съседи пожелали анонимност разказват, че мъжът системно е тормозел жиената. Имал е проблеми и с алкохола.

 

снимка: Кюстендил Инфо

 

"Аз от миналата година не разговарям с него. Преди време той се пали и каза, че е от мене. След това ми прави много мизерии, с вария би в душемето, виках полиция и от тогава вече, аз с него нито разговарях от миналата година от как ми направи тия неща.“ разказва съседка живееща на друг етаж.

"Чука ми на вратата медицинско лице от болницата и ми каза - Имате ли домоуправител в блока, защото има смъртен случай, но не можем да се разберем с този човек." разказва друга съседка.

"Познавам човека. Той от много време седи в блока. Жена му си седеше принципно вкъщи. Виждал съм го в магазина, купуваше си цигари, вино. Може убийството да е поради алкохол, не знам, не мога да гадая. Има разследващи те ще си свършат работата“. обясни впечатленията си млад мъж от съседен блок.

"Постоянно я тепаше. Като минавах тя викаше. Той когато я е утепал, вземал си е вино и е буйствал.“ разказва възрастна жена.


Криминалистите от полицията в Кюстендил са иззели множество веществени доказателства. По случая се води досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура Кюстендил.

Припомняме, че това е 4-тото убийство в квартал "Герена" рамките на 1 година.