Наказания „Лишаване от свобода“ за двама кюстендилци, които се признаха за виновни в кражба на цигари, определи Районен съд – Кюстендил. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите. Йордан А. ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, а Кирил Л. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, като за нето съдът привежда в изпълнение и отложено наказание по наказателно дело от 2018 година.

снимка: Кюстендил Инфо

Йордан А. и Кирил Л. се признаха за виновни в това, че на 26.08.2020 г., в кв. „Изток" на гр. Кюстендил, на кръстовище образувано от улиците „Самодивска" и „Казанлък", от паркиран лек автомобил „Сеат", след предварителен сговор и в съучастие като съизвършители, са отнели чужди движими вещи: 38 кутии с цигари от различни марки, на обща стойност 201, 40 лева от владението на фирма "Т………" ЕООД -, гр. Кюстендил. Престъплението е извършено в условията на "Опасен рецидив".

Йордан Л. е осъждан, последно на 36 месеца „Лишаване от свобода", което наказание е изтърпяно на 06.08.2019 г. При Кирил Л. деянието е извършено в изпитателния срок по други две дела от 2018 година.