314 човека са под карантина в момента. В кюстендилската болница има 6 пациента заразени с коронавирус. Други двама са със симптоми на Ковид - 19. Те са настанени на друг етаж и се очаква резултат от тестовете им.

снимка: Кюстендил Инфо - новини от Кюстендил и региона

От 5 Май Стадион Осогово ще бъде отворен, като ще може да се ползва само откритата му част от 7 ч. до 20 ч., а влизането ще става от източния вход. От 8 ч. до 20 ч. ще бъдат отворени тенис кортовете на ул Илинден. Спа комплексите и сауната остават затворени. Собствениците на открити басейни могат да подадат заявление до Община Кюстендил за започване на дейност.

"Очакваме бизнесът по отношение на ресторантите и кафетата, хората които искат да се включат с градините си и откритите площи, днес проведат своя среща за да можем утре да ги срещнем с представителите на РЗИ и Агенция по храните за уточняване на детайли и изисквания и който реши от Гергьовден вече да предлага услуги на нашите съграждани и гости." заяви кметът Петър Паунов.

Във връзка с разхлабването на предприетите противоепидемични мерки, кметът Петър Паунов ще издаде заповед, с която се забранява ползването на организиран транспорт в планините.