В Български пощи Кюстендил са депозирани 9 жалби от жители на квартал Изток в Кюстендил, които претендират че не са си получили социалните помощи. В полицията броя на депозираните жалби е 6, но жителите на квартала са категорични, че ще има още много.

"1 400 лв. са за общо 5 месеца, но аз трябваше да ги взема групово. Миналия месец дойдох и ми каза - Има ревизия, извинявай, искам да ти ги дам, но ще е следващият месец. Влезни ми в положението, изчезнаха пари - 5 000 лв. ми каза. Аз и влезнах в положение, не ми трябват сега, добре, другия месец. Дойдох във вторник, а тя ми каза да не се блъскаш със старците заради епидемията, ела в четвъртък, аз ще ти ги заделя. Дойдох в четвъртък, но то не работи, казаха че е напуснала и да ходим в 4ти клон на ул. Бузлуджа. Ходихме и ми казаха - ти не си в списъка. После ми казаха - подписана си, ти си ги взела във вторник." разказа потърпевшата Бойка Свиленова.

Със същият проблем се оплака и друг жител на квартал Изток.

След като отидох в 4ти клон и си подадох личната карта за вземането на детските на децата, ми казаха че нямам пари - тука има подпис, ти си ги взела на 22 Април." разказа Анелия Асенова.

Потърпевшите разказаха още, че са изчакали пред 4ти клон за да видят дали проблемът не е само с техните пари, но се оказало че почти всички са си тръгнали разочаровани.

снимка: Кюстендил Инфо

 

"Направената проверка показва, че социалните помощи са изплатени на различни дати от бившият служител на Български пощи. Тя е уволнена за други нарушения, които е извършила преди това, след съответна проверка и констатации, които са направени от нашите служители." заяви Александър Пандурски ръководител на Областна пощенска станция Кюстендил.

 

Все още не се знае за каква сума става въпрос в подадените жалби. Към момента ведомостта с изплатените суми се намира в 4ти клон, където тече изплащането на социални помощи, транспортни и др.

От Бългрски пощи заявиха, че ще бъде направен преглед на всички постъпили жалби.