На двете пациентки с коронавирус в кръвта им се откриват IgM и IgG антитела, което означава, че те вече имат имунна защита срещу болестта. В момента 84 души са под карантина, а за 204 тя е изтекла. 8 души са в болницата с пневмония и очакват резултата от тестовете за Ковид - 19.

Въпреки притесненията за възможни струпвания по пазарите, Община Кюстендил ще спази заповедта на министър Ананиев. До 17 ч. на 8 Април е срока, в който тези които искат да продават продукция на кооперативния пазар трябва да пишат на електронната поща на Община Кюстендил. Заявките трябва да съдържат три имена, адрес и телефон за контакти. На кооперативният пазар има 7 маси, които са платени за цяла година и ще могат да работят. Останалите маси са общо 40, като ако кандидатите за тях са повече ще бъде теглен жребии пред медии за да се разпределят масите по дни.

снимка: Кюстендил Инфо

Пазарът през тази седмица ще работи в Петък и Събота, а в следващата от Понеделник до Четвъртък. За следващите седмици предстои да се изготви график.

"Всички посетители и продавачи ще бъдат с маски и ще се спазват отстоянията. Човек, който иска да влезе без маска, няма да бъде допускан в района на пазара. Човек, който в района на пазара нарушава дистанцията или по някакъв начин компрометира предпазните мерки ще бъде санкциониран. Броят на хората вътре в пазара ще е не повече от 40 човека, колкото е броят на масите. Движението ще бъде само в една посока. Влизате, движите се в дясно, обръщате и излизате от другата страна. В момента в който излезе един човек от загражденията, влиза следващ. Всички и на опашката и вътре в пазара ще бъдат с маски.

С предимство ще бъдат хората с посадъчен материал и производители на малотрайна селскостопанска продукция. Дрехи няма да се продават.