3 пациента с заразени с Ковид - 19 има в момента в Кюстендил. 2 от тях се намират в МБАЛ "Никола Василиев", а третият е у дома. 77 човека са под карантина, а за 185 тя е изтекла. Броят на завръщащите се кюстендилци от чужбина намалява.

фотограф: Ярослав Ставрев - Студио Видеограф

Към момента има нови 7 пациента с бронхопневмония. Те са изолирани в Гръдно отделение и по-късно днес трябва да им бъдат взети проби.

"Графикът за получаване на пенсиите е сложен на всички институции. Моля, всички да спазват графика. Ще има полиция на място. Тъй като до момента нямаме санкционирани хора за нарушаване на карантината, надявам се да не се налага утре да дебютираме и да се налага вместо да споделим тези средства със семейството си те да отидат за санкция. Спазване категорично на 2 метра дистанция, пълен ред по опашките за да може всеки да влезе спокойно в офисите на Български пощи. Банковите офиси също са предупредени. Струпване пред банкоматите също. Полицията има засилен ангажимент. Моля, подавайте ни сигнали, когато има някакво напрежение." заяви кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

Общински служители ще раздадат на 442 лица по 30 кг. и 16 вида хранителни продукти от първа необходимост, които са подсигурени от Български Червен Кръст. 110 лица над 65 годишна възраст също ще бъдат подпомогнати.