Към момента не може да се каже, че има огнище на зараза в Кюстендил, но положението е тревожно!

Областният управител Виктор Янев и кмета на Община Кюстендил Петър Паунов на съвместна пресконференция опровергаха изнесаната тази сутрин информация от Националния оперативен щаб.

"Огнище, както казаха, огнище във шивашка фирма за момента на територията на град Кюстендил и на Област Кюстендил - нямаме такава информация." заяви Областният управител Виктор Янев.

За днес от Област Кюстендил има три положителни проби. Една от тях е в Кюстендил, а останалите две са от с. Голямо село. Това е резултата от близо 90 проби взети от лица контактни лица.

снимка: Кюстендил Инфо - новини от Кюстендил и региона

В кюстендилската фирма за която стана ясно преди дни, че има заразени, към момента случайте са общо 3, а за Кюстендилска област случаите са общо 15.

"Единственото успокоително е това, че нямаме огнище във шивашка фирма, но това че почти всеки ден отчитаме нов заразен показва, че не се спазват достатъчно мерките за физическата дистанция и изолация. Самият факт, че Кюстендил е включен вече сред водещите в статистиката, която дава сутрин щаба е достатъчен повод за тревога." заяви кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

 

 

Вижте цялата пресконференция във видеото: