На влизане в съдебната зала подсъдимия Антоан А. показа среден пръст на журналисти!

 

Присъда лишаване от свобода за 5 години, при първоначален режим „общ“ и глоба от 5 000 лв. за Антоан А. на 24 години, осъждан и лишаване от свобода за 2 години, с 5- годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лв. за неговата баба Анка П. на 83 години, неосъждана, постанови Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

Съдът призна подсъдимите за виновни, като съизвършители на престъпление - държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, с общо тегло: амфетамин с нето тегло 39,86 грама на стойност 1195, 80 лв. и коноп /марихуана/, с общо тегло 8,47 грама, на стойност 50,82 лв., без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП.

Съдът постанови още, че по отношение на подсъдимия Антоан А. приспада времето през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, от 11.01.2018 до 08.05.2018 г. и за времето, през което е с мярка „домашен арест“, от 08.05.2018 г. до влизане на присъдата в сила.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд в 15- дневен срок.

Съдът определи още, че по отношение на Антоан А. потвърждава мярката му за неотклонение „домашен арест“, а по отношение на Анка П. не взема мярка за неотклонение, предвид възрастта й. Определението също може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд.