Десетки кюстендилци със цветя и венци отдадоха почит към националния герой Васил Левски - Апостола на свободата.

В центъра на Кюстендил пред един от паметниците на Васил Левски, тържествено с музикално поетичен рецитал в изпълнение на ученици и със стихотворението на Христо Ботев ”Обесването на Васил Левски”, беше отбелязана 145 годишнината от обесването на Дякона.

”...Словото му будеше человеците, името будеше населението…отрекъл се от всичко посветил изцяло живота си на народи той убеждава и зове….”

Кмета на община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет Михаела Крумова, областният управител Виктор Янев, представители на местната и държавна власт, представители на патриотични дружества, читалища, училища, детски градини, граждани и футболни привърженици почетоха Апостола с поднасяне на венци и цветя.

Васил Левски е последователен революционер – демократ и борец за “чиста и свята република” и преди всичко за свобода – лична, национална, общочовешка. Той е борец за равноправието между народите, за политически и граждански права на етносите и малцинствата, за демократично устройство на обществото – българското, балканското, общочовешкото.

архив