Областният управител Виктор Янев присъства на първото заседание на новия Общински съвет Невестино.

"Чест и удоволствие е за мен да присъствам днес на конституирането на Общинския съвет и да ви поздравя за това, че сте избрани да защитавате интересите на жителите на община Невестино." заяви областният управител на Кюстендил Виктор Янев при провеждане на първото заседание на Общински съвет Невестино. Янев пожела успешен мандат през 2019 – 2023 г. и изрази надежда, че всички политически пристрастия са приключили и ще се работи само и единствено в името на жителите на общината. Първата сесия на Общинския съвет уважи и главният секретар на Областна администрация Кюстендил Гергана Михайлова.

снимка: Областна администрация Кюстендил

Тържествената церемония бе открита с българския химн, след което новоизбраните единадесет общински съветници положиха клетва. Клетва положи също кметът на Община Невестино Димитър Стаменков, който встъпва в пети управленски мандат. По време на церемонията се закле и Юлия Испиридонова, за която това ще бъде втори мандат като кмет на село Ваксево – единственото друго кметство в общината, където се провеждат избори за кмет.

Общински съвет Невестино - снимка Областна администрация Кюстендил

По време на първата сесия заместник председателят на ОИК – Невестино Миленка Стоянова връчи удостоверенията на съветниците и прочете поздравителен адрес от екипа на Комисията.

„Пожелаваме ви кураж и сили за преодоляване на трудностите, които динамичният живот, в който живеем, ще ви поднесе. Работете за благодатта и качеството на живот на вашата община“, гласеше част от поздравителния адрес.

Първото заседание на Общински съвет Невестино бе водено от 78-годишната Марийка Симова, която е най-възрастният общински съветник и получава доверието на своите съграждани за пети път.

Марийка Симова най-възрастния общински съветник в Невестино - снимка Областна администрация Кюстендил