За първолаците от НУ "Свети Климен Охридски" днес бе първия учебен ден не само след кратката ваканция, но и в обновеното им училище. То се помещава в сградата на ПМГ "проф. Емануил Иванов". До сега учебните занимания се провеждаха в сградите на ЕГ "Петър Берон" и ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" докато трае ремонтът на сградата. Той е осъществен по проект на ОП "Региони в разстеж", благодарение на което ученици и преподаватели ще се радват на едно отговарящо на всички съвременни изисквания училище.

"Това не е само саниране. Това е цялостен ремонт на сградата. Освен санирането са сменени дограми, шпакловани са тавани и стени, поставен е ламиниран паркет, подменена е парната инсталация. Цялостно ремонтирана е ВиК инсталацията, която беше в ужасно състояние. Строителната фирма свърши изключително много работа и ни даде картбланш да придадем на интериора красив вид, което беше и наша мечта за да може, децата да са щастливи, което им благодаря." каза директора на НУ "Свети Климен Охридски" г-жа Елка Паргова

В момента продължават довършителните дейности по сградата отвън, което не пречи на учебният процес. Това се налага, тъй като част от сградата не е била включена в проекта и Община Кюстендил дофинансира боядисването. Скоро предстои и отвеждането на минерална вода до закрития плувен басейн в училището.