В края на миналата седмица кюстендилски криминалисти са задържали  39-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „Мездра“ в Кюстендил,  иззетото вещество е реагирало на НТС-МДМА. Тестът е направен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

30-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване с категория обвиняем по досъдебно производство е установен в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи. Издиреният е приведен в ОЗ „Следствен арест“.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил за повреждане на чужда собственост – 17-годишен от с. Раждавица е счупил стъкло на врата на търговски обект в селото. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за продажба на дрехи от запазени търговски марки, без разрешение на притежателя на изключителното право. Търговецът е 50-годишен мъж от Брезник, стоките са предлагани в района на пазара в Дупница. За случая е уведомен дежурен прокурор.

50-годишен мъж от  столицата е повредил л.а. „Опел“ в дупнишкото с. Делян. Задържан е и след консултация с медици е настанен в здравно заведение. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, щети не са допуснато. Оказана е техническа помощ при постъпили 2 сигнала – отстранено е паднало дърво на пътното платно в Кочериново, отстранен е труп на жена от жп релси в Кюстендил.