Вчера кюстендилски криминалисти са задържали 38-годишен местен жител за притежание на наркотично вещество – при проведени специализирани действия служителите са го установили да се придвижва с такси, изведен е от таксито на кръстовището, образувано от улиците „Македония“ и „Каблешков“. На седалката, която е ползвал, е открита опаковка канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Две досъдебни производства са образувани вчера за повреждане на чужда собственост – на л.а. „Пежо“ са счупени чистачките, страничните огледала и фарове, деянието е извършено в с. Граница; на л.а. „Тойота“ са счупени задно и предно панорамно стъкло в кв. „Герена“ в Кюстендил. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през изминалото денонощие в областта, 4 от тях са нанесли щети – късо съединение е причинило пожар в покрив на къща в с. Лозно, унищожени са  2 акумулатора, 2 инвентора, 2 контролера. Няма пострадали хора;  малко преди полунощ е възникнал пожар в къща в с. Бистрица, 2 екипа на РСПБЗН – Дупница са гасили, унищожени са врата, 2 кв. м дюшеме, опушени са стени. Няма пострадали хора; около полунощ е възникнал пожар в апартамент в гр. Бобов дол, унищожени са мебели в стая, опушени са 80 кв. м стени. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Бобов дол, няма пострадали хора;

Сигналът за пожар в сградата на нефункциониращо училище в с. Соволяно е постъпил в РСПБЗН – Кюстендил, тази сутрин в 4.35 ч. Минути по-късно на място са гасили 2 екипа с 9 души на РСПБЗН – Кюстендил, унищожени са 600 кв. м покривна конструкция и 450 кв. м междуетажна конструкция. Сградата е била със статут „забранена за обитаване“, оценката е направена от специализирана комисия. Доугасяването на пожара продължава. Причините за възникването на пожара ще изяснява РУ Кюстендил.