Таксиметров шофьор /40 г./ и пътник /31г./ в автомобила са задържани за притежание на наркотични вещества. Пътните полицаи извършили проверката в петък вечерта в с. Копиловци. Открити  при проверката са у пътника опаковка амфетамин , в автомобила – опаковка канабис и амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Досъдебни производства са образувани по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера призори при проверка на л.а. БМВ в Кюстендил пътни полицаи установили, че водачът управлява след употреба на алкохол. Тестът с техническо средство е отчел резултат 1.24 промила. Бързо полицейско производство е образувано по случая, 30-годишният водач е задържан с полицейска заповед, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в къща в Кюстендил са открити труповете на 69-годишен мъж и 63-годишна жена, екипът извършил оглед на място не е установил следи от насилие. Труповете са закарани за аутопсия в кюстендилската болница, образувано е досъдебно производство  по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера горски инспектори са подали сигнал в РУ Бобов дол, че в ловна хижа в землището на с. Мламолово са установили 5-ма мъже, които нямат разрешително за лов, с торби месо от забранен за отстрелване дивеч – сърна. На място са извършени специализирани действия от дежурна полицейска група, иззети са 3 огнестрелни оръжия – законно притежавани,  и 6 торби с месо. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 2 пожара, които са нанесли щети – в с. Граница, пожарът е причинен от късо съединение в ел. табло. Таблото е унищожено. В с. Соволяно пожарът в навес е причинен поради неправилно ползване на отоплителни уреди, унищожени са дограма и 12 кв. м дървен обков. Няма пострадали хора.