Вчера около 13.00 ч е подаден сигнал в РУ Дупница, че е открит безжизнен 49-годишен мъж на адрес, който обитава в града. При извършения оглед на място от дежурна полицейска група следи от насилие не са установени, трупът е закаран за аутопсия. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Снощи е получен сигнал в РУ Дупница, че в дома му в с. Слатино е намерен в безпомощно състояние 36-годишен мъж. Извършен е оглед на място, служителите установили, че до него на маса има опаковка с бяло вещество. При направения полеви наркотест вещесгного е реагирало на амфетамин. На мъжа е оказана медицинска помощ. Образувано е бързо полицейско производство по случая, уведомена е прокуратурата.

43-годишен водач на л.а. „Ауди“ е задържан през изминалата нощ в ареста на РУ Дупница за управление  след употреба на алкохол. Проверката е извършена в с. Овчарци, дрегерът е отчел резултат 1.52 промила. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество, при извършена проверка полицаи са иззели от 19-годишен кюстендилец опаковка със суха листна маса, която е реагирала на канабис при направения полеви наркотест. 19-годишният е задържан с полицейска заповед, за случая е уведомена прокуратурата.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН – Кюстендил, през изминалото денонощие. Единият от тях е нанесъл щети – горели са 3 автомобила /Мерцедес, Фиат и Голф/ ,     автомобилите са били на паркинг на ул. „Н. Бозвели“ в Кюстендил, мерцедесът е унищожен, изгорели са фар, задна броня и стоп на другите автомобили. Пожарът е причинен от късо съединение в мерцедеса. Няма пострадали хора. Оказана е техническа помощ на ЦСМП, за да обслужи пациент.