Вчера дупнишки полицаи са установили и задържали двама мъже от столицата, които са извършили кражба на 2 автомобилни гуми с джанти от сервиз в Дупница. Деянието е извършено на 31 декември 2033 г.  Откраднати вещи са иззети от двамата мъже, единият е 18-годишен, а другият е на  19 г. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава, уведомена е прокуратурата.

Вчера  37-годишен водач на л.а."Ауди" е причинил катастрофа на ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил.  Ударил се е в насрещно движещ се автомобил и 2 паркирани. Нанесени са материални щети на автомобилите. Няма пострадали хора.  Инцидентът е възникнал малко преди 14.30 ч. Резултатите от направените тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН, нанесени са щети. Пожарът в с. Жиленци е възникнал в комин на къща, причинен е от самозапалване, унищожена е дървена ламперия 1 кв. м. Спасена от опожаряване е 120 кв. м покривна конструкция.

Пожарът в ел. табло на ул. „Рила“ в Кюстендил е причинен от късо съединение, унищожено е електрическото табло.

Екип на РСПБЗН – Дупница, е оказал техническа помощ на медицински екип, за да бъде обслужен пациент.