Досъдебно производство за повреждане на чужда собственост е образувано в края на миналата седмица в РУ Дупница. 52-годишен мъж от с. Самораново е счупил с метален предмет задно панорамно стъкло на л.а. „Лада“, паркиран в селото. За случая е уведомена прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на нерегистриран мотопед – 19-годишният водач е установен от служителите на реда в Сапарева баня. За случая е уведомена прокуратурата.

Досъдебно производство  за притежание на археологически обекти /монета и 2 метални предмет/, които не са идентифицирани и регистрирани  по законовия ред, е образувано в РУ Кюстендил. Предметите са открити в имот в с. Пастух, собственост на 55-годишен мъж. Случаят е докладван на прокуратурата.

В края на миналата седмица кюстендилец е станал жертва на грабеж – бил е нападнат в петък, малко след 17.30 ч., на ул. „Цар Симеон I“ в града от неизвестен мъж, блъснат е на земята, отнет му е портфейл с 60 лв. и документи. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, щети не са допуснати, оказана е техническа помощ при 2 случая.