41-годишен мъж е задържан в ареста на РУ Дупница за  притежание на наркотично вещество. Служителите извършили проверката в жк „Бистрица“, установили, че държи в себе си 11 топчета със суха листна маса, която е реагирала на марихуана при направения полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера криминалисти от РУ Дупница са установили и задържали 42-годишен мъж за повреждане на чуждо имущество – срязал е гумите на автомобил, паркиран на ул. „Орлинска“ в града. Деянието е извършено на 6.10.23 г., работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокуратурата.

Вчера на пътя Големо село – Бобов дол  внезапно изскочили  базстопанствени коне са причинили  ПТП, ударът е между животните и л.а. „Ауди“.  Нанесени са материални щети на автомобила, на водача е оказана медицинска помощ в дупнишка болница. Със съдействието на служители от БАБХ – Кюстендил, е установен собственикът на животните – коневъдна фирма на дупничанин. Негови животни за пореден път са причина  за пътно произшествие. По случая е образувано следствено дело,  уведомена е прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Дупница за причинена смърт на гръбначно животно – убита котка е намерена в контейнер за смет в града. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на макари с медни проводници от учебна база в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, проникването в имота е осъществено чрез взломяване на входни врати и метални решетки. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.