Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали 30-годишен мъж за притежание на наркотично вещество.В жилище му са открити и иззети 14 грама канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

24-годишен мъж е проверен от кюстендилски полицаи вчера в кв. „Изток“,  от него е иззета опаковка канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на телевизор, лаптоп, бормашина и пералня  от къща в кв. „Изток“ в Кюстендил е заявена вчера в полицията. Предприети са незабавни издирвателни действия, извършителите са установени и задържани, откраднатите вещи са иззети от тях. Задържаните са на 24 и 31 години. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

53-годишна жена  от Кюстендил е подала сигнал вчера, че е станала жертва на грабеж – отнета й е дамска чанта с лични вещи и пари, сочи като извършител мъж, който живее на семейни начала с дъщеря й. Соченият за извършител на деянието е установен от служителите на реда, задържан е с полицейска заповед. Работата по изясняване на случая продължава РУ Кюстендил, образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Вчера е възникнало ПТП на път II-62 между л.а. „Рено“ и л.а. „Ауди“. Водачите не са пострадали, нанесени са материални щети по автомобилите. Тестовете за употреба на алкохол и на двамата са отрицателни, тестът за употреба на наркотици на водача на реното е отрицателен, водачът на аудито е откавзал да бъде тестван за употреба на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Сигнал за взломно проникване в къща в с. Невестино е подаден вчера в РУ Кюстендил, дежурна полицейска група е извършила оглед на място, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.