4 бързи полицейски производства са образувани през почивните дни за управление на МПС след употреба на алкохол. Трима от водачите са установени от служители на РУ Дупница, 1 – от служители на РУ Рила. Четиримата водачи са задържани с полицейска заповед. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

32-годишен перничанин е задържан от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на 6 май от служителите, у 32-годишния е открита опаковка канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

40-годишен кюстендилец е пострадал при ПТП на 6 май, инцидентът е възникнал на учебен полигон в промишлената зона „Изток“ в Кюстендил при управление на мотоциклет. Водачът е правоспособен, взета му е кръв за анализ за употреба на алкохол и наркотични вещества. Настанен е в кюстендилската болница със счупени ребра и ръка. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 кражби на пари от къщи /в гр. Бобошево и с. Гърляно/ са заявени през почивните дни, дежурни полицейски групи са извършили оглед на място, образувани са досъдебни производства по случаите в РУ Дупница и РУ Кюстендил. За случаите са уведомени дежурни прокурори.