През изминалото денонощие кюстендилски полицаи са задържали двама мъже /на 34 и 31 г./ за извършена кражба на метални профили от имот на строителна фирма в града. Откраднатите предмети са иззети от тях. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

18-годишен младеж е задържан с полицейска заповед вчера за притежание на наркотично вещество. При извършен личен обиск служителите са иззели от електронна цигара, съдържаща течност, която е реагирала на канабис. Тестът е направен с техническо средство по случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Сигнал за проникване в чуждо жилище е получен вчера от собственичка на къща в с. Драговищица. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил. Пожарът в с. Граница е причинен поради небрежно боравене с открит огън/оставено е без надзор  запалено огнище/. Огънят е унищожил имущество и 82 кв. м покривна конструкция. Екипът е спасил от опожаряване сградата. 

Пожарът в къща в Кюстендил е причинен поради самозапалване в комин, щети не са допуснати.