44-годишна жена е задържана с полицейска заповед в края на миналата седмица от кюстендилски криминалисти в рамките на провеждана специализирана операция. Тя е превозвала в автомобила си „Ауди“ 10 китайски граждани. Водачката не се е подчинила на подаден сигнал от полицейски служители за спиране и проверка в района на с. Граница, спряна е в с. Багренци.

Водачката на автомобила е адресно регистрирана в с. Долна Гращица. Превозваните граждани са имали лични документи, издадени от Китайската народна република. При последвалите процесуални действия на адреси, обитавани от 44-годишната жена, са открити и иззети 12 боеприпаса от различен калибър, регистрационни табели на автомобили, голяма сума пари в евро, мобилни телефони, множество тетрадки с имена и телефони. Чуждите граждани, които е превозвала 44-годишната жена, са предадени на служба „Миграция“, а по-късно са настанени в Център за настаняване на мигранти в столицата.В рамките на операцията е иззет е и л.а. „Рено“, който е проверен в района на с. Берсин, управляван от 37-годишен кюстендилец, както и съхраняваните в автомобила вещи. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, работата продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил.

Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Рила за управление на МПС след употреба на наркотично вещество – водачът на л.а. „Мерцедес“ е македонски гражданин, проверен е на ГП Е 79 с техническо средство, което е отчело употреба на кокаин, в автомобила е открита и опаковка метамфетамин. Задържан е с полицейска заповед; 52-годишен водач на л.а. БМВ е задържан в РУ Дупница за управление след употреба на алкохол, служителите са извършили проверката в с. Самораново, дрегерът е отчел резултат 2.15 промила алкохол в издишания въздух, бързо полицейско производство е образувано по случая.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Рила вчера за притежание на акцизни стоки без български бандерол. При проверка на т.а. „Пежо“, управляван от 55-годишен от Радомир, са открити 174 бутилки френско бяло вино без български акцизен бандерол.

30-годишен жител на с. Невестино е задържан в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи – той е повредил чужда собственост- в нетрезво състояние влязъл в чужд имот и повредил стъкла и ламарина на л.а. ВАЗ, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

50-годишен е задържан в края на миналата седмица с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил, нарушил е заповед за защита от домашно насилие; 41-годишен кюстендилец е задържан за отправена закана за убийство към партньорката му, образувани са  досъдебни  производства  по случаите.

Кражба на 200 л дизелово гориво от товарен автомобил, паркиран в с. Овчарци, е заявена в РУ Дупница, досъдебно производство е образувано по случая.

Кражба на метални колове и разсад от имот в с. Стенско е заявена в РУ Кюстендил, досъдебно производство е образувано по случая.