Вчера при възникнал спор между двама братя в имот в Дупница единият /55 г./ е нанесъл на другия /61 г./ удар с брадва в областта на главата. Пострадалият е настанен в болница с мозъчно сътресение и без опасност за живота. Другият е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е образувано досъдебно производство за хулиганство. 37-годишен мъж е отправял обиди и закани за саморазправа към 32-годишна кюстендилка. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница са заявени посегателства срещу 2 трафопоста – от единия трафопост в местността „Попови кошари“ са откраднати медни намотки и трансформаторно масло, от другия трафопост  също е откраднато трансформаторно масло, като е използвано и МПС. Втората кражба е недовършена поради намесата на автопатрулни полицаи. В двата обекта е проникнато чрез взлом. Работата по образуваните досъдебни производства продължава, уведомен е дежурен прокурор.