29-годишен мъж е задържан снощи за притежание на високорисково наркотично вещество. При извършена проверка на л.а. „Мерцедес“, управляван от 43-годишен кюстендилец, служителите са открили и иззели от по-младия, който е бил пътник в автомобила, опаковка / 63 грама/ хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Двамата мъже са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. По случая е образувано бързо досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Рила са задържали 23-годишен жител на Кочериново. Той е управлявал мотоциклет без поставена предпазна каска, не се е подчинил на подаден сигнал  от служителите на реда за спиране и проверка, продължил е движението в посока столицата. По-късно е установен и задържан, съставен му е акт по ЗДвП. По случая е образувано бързо досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на електроразпределително дружество са подали сигнал в РУ Рила за интервенция в ел.табло, което води до непълно отчитане на потребената ел. енергия от хотелски комплекс, намиращ се на територията обслужвана от управлението. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на телевизор, микровълнова печка, кафе-машина от къща в с. Лиляч. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Пожар, причинен поради небрежност, е гасил вчера екип на РСПБЗН – Дупница. Щети не са допуснати.