В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано досъдебно производство за управление на МПС с поставена неистинска регистрационна табела. Проверката на л.а. „Дайхацу“ е извършена в града.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са заявени повреждане на ключалките на предните врати на л.а. „Шкода“ и счупено стъкло на кафетерия в града. По случаите са образувани досъдебни производства.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на 5 петела от имот в с. Дворище. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица в с. Неделкова Гращица 25-годишен водач на мотоциклет е реализирал ПТП, закаран е в болница за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота е. Управляваният от младия мъж мотоциклет е нерегистриран. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица екип на РСПБЗН – Дупница е гасил пожар в сухи треви и храсти в с. Крайници, щети не са дупуснати. Екип на РСПБЗН – Рила, е гасил пожар в къща в с. Мурсалево. Пожарът е причинен поради строителна неизправност, изгоряла е покъщнина и електромер, спасена е сградата, няма пострадали хора.