В края на миналата седмица дупнишки полицаи са установили 31-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ да управлява след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ул. „Св. Иван Рилски“ в града. Дрегерът е отчел резултат 1.60 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на телевизор от кафе-сладкарница в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство.

28-годишен мъж от Кюстендил е задържан от полицейски служители в момент на повреждане на бар-плот пред дискотека в града в края на миналата седмица. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Кражба на 525 лв. от л.а. „Опел“, който е бил паркиран в близост до игрална зала,е заявена в края на миналата седмица в РУ Кюстендил. Извършен е оглед на местопроизшествието, деянието е извършено чрез счупване на преден прозорец на автомобила. Досъдебно производство е образувано по случая.

Счупване на задно стъкло на л.а.“Фолксваген“ е заявено вчера в РУ Дупница.Автомобилът е бил паркиран на ул. Св.Иван Рилски в село Блажиево. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица е заявено проникване в къща в с. Слокощица, откраднат е удължител за ток, повредени – счупени, са 2 телевизора. Проникването е осъщетвено чрез взлом. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Кражба на 2 електрожена от къща в с. Коркина е заявена в РУ Бобов дол в края на миналата седмица. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна полицейска група, по плучая е образувано досъдебно производство.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, щети не са допуснато. Пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън и самозапалване на комин. Оказана е техническа помощ за изваждане на паднали 2 кучета в шахти – в Кюстендил и в с. Невестино.