29-годишен мъж е задържан снощи от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. Процесуално-следствените действия в жилището му са осъществени след 21.00 ч. Открити и иззети са 7 станиолови опаковки, които при направения полеви наркотест са реагирали на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

34-годишен благоевгтрадчанин е задържан снощи от служители на РУ Рила за извършена кражба на 20 литра ракия от имот в с. Пороминово. Той е установен час след подаването на сигнала, 34-годишният мъж трайно живеел в селото. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Бобов дол за нарушаване на наложена карантина. 27-годишният мъж от Бобов дол е установен в с. Мламолово, карантината му е била наложена от РЗИ София за времето от 23 май до 1 юни 2021 г. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – л.а. „Хюндай“ е намазан с кафява блажна боя. Автомобилът е бил паркиран пред дома на собственика в с. Пиперков чифлик. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е обслужил сигнал за пожар в зъболекарски кабинет в града. Гръмнал е компресор – унищожени са климатик и шкаф, опушени са стени, няма пострадали хора. Причина за инцидента е късо съединение.