3 бързи полицейски производства са образувани вчера в РУ Кюстендил – за управление на л.а. „Мерцедес“ със задна регистрационна табела, която не е издадена по законовия ред; за притежание на наркотично вещество – проверката е извършена от служители на ул. „Марин Дринов“ в града. У единия мъж/30 г./ са открити 2 опаковки с канабис, у другия/29 г./ - 1 топче канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Двамата мъже са задържани с полицейска заповед за 24 часа. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

2 ПТП са възникнали вчера на територията на Кюстендилска област. В Дупница на ул. „Софийско шосе“ инцидентът е между л.а. „Ауди“ и л.а. „Волво“.31-годишният водач на аудито е предприел маневра, като е отнел предимство на другия автомобил. При сблъсъка е пострадал виновният водач – настанен е в дупнишката болница с комоцио. Тестът за употреба на алкохол е направен с техническо средство и е отрицателен за двамата водачи. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 32-годишна водачка на л.а „Опел“ е претърпяла ПТП на ГП Е 79, на територията на община Кочериново. В автомобила е било – в кош, 3-месечното й бебе. Закарани са в благоевградската болница за прегледи, след извършен оглед на място от дежурна полицейска група на РУ Рила е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.