В края на миналата седмица дупнишки полицаи и са задържали 32-годишен местен жител за извършена кражба на захарни изделия от търговски обект в центъра на града. Сигналът за кражбата е подаден в петък следобед в полицията в Дупница, предприети са незабавни издирвателни действия и 32-годишният мъж е задържан в близост до обекта с „придобитото“ – 29 кутии с шоколадови бонбони и захарни изделия. Той е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е, преди няколко месеца е изтърпял ефективно наказание. Задържан е за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, работата продължава под надзора на прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – счупен е прозорец на помещение в спортен комплекс в града. При предприетите действия полицаите установили и изадържали извършителя – 24-годишен местен жител. Той е известен на полицията и с други противозаконни деяния, осъждан е. Установено е, че за последния месец тове е трето негово посегателство спрямо чужда собственост. По случчая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера на ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил е възникнал конфликт между двама мъже на 55 и на 27 г. По възрастният нанесъл удар на опонента си с твърд предмет по главата, нанесъл му е контузна рана. На пострадалия е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница. 55-годишният е задържан в ареста на РУ Кюстендил с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Рила в края на миналата седмица за управление на нерегистрирано МПС - 27-годишен мъж от с. Стоб е управлявал мотоциклет „Ямаха“, проверката е извършена в гр. Рила. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера собственичка на 2 кучета е заявила в РУ Кюстендил, че ги е намерила мъртви в имота си в с. Друмохар. Кучетата са с паспорти, след извършения оглед на местопроизшествието са закарани за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са обслужили 10 произшествия – 8 пожара и 2 сигнала за оказване на техническа помощ. Щети не са допуснати.