4 сигнала са обслужили през изминалото денонощие екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област – оказана е помощ да бъде обслужен пациент от ЦСМП, гасен е пожар в къща в с. Шипочано, причинен от късо съединение. Унищожени са 2 врати, дюшеме, покъщнина. Спасена е останалата част от къщата, няма пострадали хора. Гасен е пожар в къща в Дупница – самозапалил се е комин, щети не са допуснати.

Вчера при проведена специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от РУ Кюстендил, са открити и иззети от къща в с. Жиленци 10 патрона от различен калибър – притежателят няма резрешителен документ. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в землището на с. Граница е открит от служители на РУ Кюстендил л.а. „Лада Нива“ без регистрационни номера – автомобилът отговаря по описание на заявения преди няколко дена за откраднат автомобил. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, уведомен е дежурен прокурор. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Вчера в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на алкохол-резултатът след направен тест на 56-годишен водач на л.а. „Фиат“ е 1.62 промила, взета му е кръв за анализ. Проверката е извършена в гр. Сапарева баня. За случая е уведомен дежурен прокурор.