Анонимно телефонно обаждане от мъжки глас за поставени взривни устройства на ключови места в Дупница е постъпило на 20 март чрез тел.112 в полицията в града. При извършената проверка е установено, че информацията е невярна, а обадилият се е 32-годишният С.Ж. от града. По-късно е открит и задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. Той е известен с хулигански прояви. Съставен му е АУАН за подаване на неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ. Предвидената глоба за това деяние в Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 е 5000 лв.

Напомняме на гражданите, че при подаване на фалшиви сигнали, които са наложили мобилизиране на ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв.в случай, че не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службата вреди.

При повторно нарушение налаганите глоби или имуществени санкции са в двоен размер.

Призоваваме гражданите: Ползвайте телефон 112 в случай на спешност - реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имуществото ви.

Вчера дупнишки полицаи са установили и задържали трима мъже на 51 г., на 40 г., и на 31 г. за съпричастност към сбиването в Бобошево на 20 март призори, при което бе нанесена телесна повреда на 35-годишен местен жител. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава.

Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали двама братя на по 30 години за нанесен побой на 40-годишен мъж и упражнена принуда. Потърпевшият е подал жалба в РУ Кюстендил в края на миналата седмица, съобщил е, че е държан почти 10 часа в частен имот от двамата непознати. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.