В края на миналата седмица в РУ Дупница са заявени 2 сбивания – 23-годишен мъж от Бобошево е със счупена челюст, бил нападнат в центъра на града от непознат; 35-годишен мъж е настанен в дупнишка болница след нанесен му побой от брат му. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница, двамата пострадали са без опасност за живота по първоначални данни. С полицейска заповед е задържан 40-годишният мъж, нанесъл побой на брат си. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

3 кражби са извършени в края на миналата седмица – от къща в Дупница са отнети телевизор и множество инструменти и от къща в с. Тополница са откраднати 550 лв. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства в РУ Дупница; от вила в с. Горна Козница са отнети кафе-машина, мобилен телефон, камери и други вещи. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол.

В края на миналата седмица е заявено в РУ Кюстендил повреждане на л.а. „Пежо“, който е бил на паркинг в кв. „Запад“ – счупени са предното и задно стъкла. Досъдебно производство е започнато по случая.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско в края на миналата седмица, щети е нанесъл пожарът в спомагателна постройка в частен имот в с. Мламолово – изгорели са 20 кв. м покривна конструкция, пелетна горелка, спасена е сградата. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Бобов дол, причинен е от техническа неизправност.