Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на нерегистрирано МПС. Пътните полицаи извършили проверката на ул. „Спартак“ в града. Лекият автомобил „Рено“ бил управляван от 47-годишен кюстендилец. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за нарушени мерки, издадени против разпространението на заразна болест по хората. При извършена проверка на л.а. „Фиат“ служителите установили, че пътничката в автомобила – 54-годишна жена от гр. Бобошево, е нарушила издадена заповед от РЗИ за поставяне под 10-дневна карантина за времето от 31 януари до 9 февруари 2021 г. Проверката е извършена снощи, малко след 19.00 ч, на кръстовището, образувано от улиците „Св. Иван Рилски“ и „Ал. Константинов в Бобошево. За случая е уведомен дежурен прокурор.

3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилско. Единият е нанесъл материални загуби. Изгоряла е къща в с. Ломница, спасени са 2 съседни къщи и е предотвратено огънят да не засегне горски фонд.

Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил. Сигналът за пожара е постъпил снощи – малко след 22.00 ч.