Ябълково те осуетили полицейска проверка, не е спрял бусът „Фолсваген“ , с който се придвижвали. Не след дълго го изоставили в землището на селото. По-късно са установени в кв. „Изток“ – единият е на 37 години, другият – на 26. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. Единият водач е 21-годишен, неправоспособен, управлявал е л.а. БМВ след употреба на наркотично вещество. Проверен е на ул. „София“ в града; другият е 37-годишен, управлявал е л.а. „Рено“ с 1.81 промила алкохол в издишания въздух. Двамата водачи са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

2 кражби от къщи са заявени в РУ Дупница в края на миналата седмица – проникването е взломно, от едната къща са отнети телевизор и електрожен, от другата – 2 телевизора, 10 кг месо, 3 чифта обувки. Образувани са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е заявена кражба на ел.проводници, метални джанти и други предмети от хале-сервиз в Дупница. Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са срязани гумите на л.а. БМВ в Кюстендил и е срязан спирачен гумен маркуч на л.а. „Фиат“ в Дупница. Досъдебни производства са започнати по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

Тази сутрин при ПТП в Кюстендил е пострадала 58-годишна пешеходка. Пътният инцидент е възникнал малко преди 8.00 ч на ул. „Цар Освободител“. Жената е блъсната от таксиметров лек автомобил. Закарана е в кюстендилската болница, с фрактура на таза е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендил в края на миналата седмица. Единият е нанесъл материални щети. Небрежно боравене с открит огън е причинило пожара в къща на ул. „Ил. Ловчански“ в града. Унищожени са междуетажна преграда, покъщнина. Спасена е сградата, няма пострадали хора.

Екипи на РСПБЗН са обслужили 16 сигнала за оказване на техническа помощ, 14 са отводняванията.