4 бързи полицейски производства са образувани вчера за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. 3-ма от нарушителите са установени от пътни полицаи от Дупница – 28-годишна водачка е управлявала с 1.30 промила алкохол в издишания въздух, 51-годишен водач – с 2.19 промила, 45-годишен водач – след употреба на алкохол. За случаите е уведомен дежурен прокурор; пътни полицаи от Кюстендил са установили 21-годишен водач да управлява след употреба на наркотично вещество.

Двама извършители на кражба от хале за разглобявани автомобил са установени и задържани от кюстендилски полицаи вчера. Те са известни на полицията с противозаконни деяния, единият е на 40 г., другият на 38. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалото денонощие дупнишки полицаи са задържали 45-годишен местен жител, който е взломилметална решетка на прозорец и е проникнал в етаж от къща. Задържан е в чуждия имот. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на л.а. „Пежо“ на жител на с. Лиляч. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП в Кюстендил е пострадала 49-годишна водачка на л.а. „Фиат“. Пътният инцидент е възникнал на кръстовището, образувано от ул. „6-ти септември“ и „Македония“. 18-годишен водач на л.а. „Рено“ е отнел предимство на фиата, предприемайки завой наляво. Нанесени са сериозни щети на автомобилите. Пострадалата е настанена в кюстендилската болница с фрактура на глезена. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ е възникнал пожар в т.а. МАН, паркиран в района на с. Жиленци, унищожена е кабината и двигателен отсек. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.