Вчера в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за нарушаване на мярка против разпространението на заразна болест. При извършена проверка от служители е установено в с. Крайници работещо заведение – кафе-аперитив, в което е имало клиенти. Така е нарушена заповед на министъра на здравеопазването за преустановяване на посещенията във всички заведения за хранене и развлечения, а деянието е извършено по време на обявено извънредно положение и пандемия. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е образувано бързо полицейско производство за нарушаване на издадена заповед за защита от домашно насилие. Задържана е 49-годишна кюстендилка. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е задържан 56-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол. Проверката е извършена малко преди 15.30 ч на ул. „Цар Освободител“ в града. Дрегерът е отчел резултат 2.10 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на голяма сума пари от къща в с. Багренци. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, по случая е започнато досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара в областта. Материални загуби не са допуснати. Оказана е помощ на екип на ЦСМП за пренасяне и съпровождане на пациент от с. Блажиево до здравно заведение.